Thursday, December 16, 2010

Kuasa CInta!

Salam kepada semua

Hari ini kami akan memberikan pandangan serta cerita kisah menarik apa yang dikatakan sebagai Kuasa Cinta! Saya terjemah daripada Power of Love..


Manusia di dunia ini dilahirkan dengan perasaan cinta, perasan kasih sayang antara satu sama lain. Dan juga perasaan cinta juga diluahkan kepada setiap benda samada benda hidup atau tidak hidup. Itulah yang dinamakan sebagai perasaan kasih syaang dan cinta yang ada pada manusia dan tiada pada yang lain.


Perasaan kasih sayang atau cinta, boleh  menghasilkan "psotif force" atau tekanan positif dalam badan. Tekanan Positif ini membantu mengerakkan kita kepada sikap yang lebih baik dan sempurna. Ada dua jenis tekanan, samada Positif atau negatif, tekanan negatif kita dapat lihat apabila kita dalam keadaan marah, tidak puas hati, tertekan, dan lain-lain. Tekanan positif dapat membantu kita dalam menukarkan persikitaran kita kepada suatu persikitaran yang positif, tekanan positif juga akan membantu kita menukarkan kepada persikitaran kita yang negatif. Ini adalah law yang terbentuk di dunia.

Mari kita sama-sama menghasilkan persikitaran positif dalam diri... adiosssss

2 comments:

Jo'el said...

sajer singgah jalan-jalan...

pYinCesZ EleCtRa said...

salam...
x sngka a.khairul ada blog gak...
hehehehhe...
meh r jlan2 kat nabilah punyer blog http://pyinceszelectra.blogspot