Friday, December 10, 2010

Debt... don't think about it!!Salam sejahtera kepada semua pembaca anakledang0616.com, untuk pengetahuan saya masih lagi membaca buku Ziglar On Selling tulisan Zig Ziglar. Seorang Seller yang terkenal dan berpengalaman menghasilkan banyak buku tips untuk membuat selling terbaik.

Pernahkah anda terfikir dengan beban hutang anda, atau anda tidak mempunyai beban hutang, mustahil bukan. Tetapi seseorang yang terlibat dalam perniagaan secara tidak langsung pasti akan mengalami beban hutang. Tetapi semua ini dapat diatasi, bila anda sudah berjaya. Pastikan anda dapat lari daripada beban hutang diri anda.

Kepada mereka yang terlibat secara langsung dalam jualan. Saya menasihati anda supaya tidak selalu tertekan kerana beban hutang anda. Dalam proses jualan, jika anda menjual seusatu barang kerana tekanan daripada beban hutang anda. Proses jualan anda akan menjadi kurang berkesan. Ini kerana anda meletakan duit sebagai punca utama anda menual barangan anda. Bukan kerana perhidmatan anda kepada pembeli anda.
Saya menyarankan anda supaya tidak memikirkan mengenai beban hutang sepanjang masa, kalau boleh buat "auto debit" program kepada beban hutang anda. Supaya anda tidak terpikir beban hutang anda.

No comments: