Saturday, July 11, 2009

Tahniah Dato' Sri Najib Tun Razak


Hari ini genap pemerintahan 100 hari Perdana Menteri ke-6 Malaysia, Dato' Sri Najib Tun Razak. ALhamdulillah YAB Dato' Sri berjaya membawa negara kearah satu lagi pembangunan negara yang jitu.

Dato' Sri Najib Tun Razak telah memperkenalkan konsep 1 Malaysia yang dapat diterima oleh rakyat kerana mempunyai elemen kesemarataan yang dapat memuaskan hati semua pihak termasuk golongan bumiputera dan bukan bumiputera. Konsep 1 Malaysia yang telah diperkenalkan oleh Dato Sri Najib Tun Razak mempunyai 8 elemen penting iaitu, Integriti, Ketabahan, Penerimaan, Pendidikan, Meritokrasi, Rendah Diri, Kesetiaan, dan Budaya Kecemerlangan. Elemen penting ini bertujuan untuk membentuk sebuah negara yang aman dan makmur dalam pelbagai kaum.

Beliau juga telah menjalinkan hubungan yang terbaik dengan negara-negara luar seperti China. Beliau telah hadir sendiri ke China untuk berjumpa dengan Presiden China. Perjumpaan untuk merapatkan hubungan antara Malaysia dan China disambut baik oleh semua rakyat jelata. Termasuk Presiden China sendiri, mereka di China juga menyambut kedatangan Dato' Sri Najib Tun Razak dengan sungguh meriah. Sama seperti sambutan terhadap ayahanda beilau iaitu, Tun Razak. Beliau juga menjalankan hubungan yang baik dengan Presiden Amerika Syarikat, Barack Hussein Obama. Dalam penggilan talifonantara beliau dengan Presiden U.S itu beliau membincangkan mengenai isu tahanan Malaysia di Guantamo. Ternyata, Dato' Sri Najib Tun Razak memang sayangkan negara dan seluruh rakyat jelata.

Hubungan Malaysia dengan negara-negara yang lain juga bertambah baik apabila beliau menerima lawatan daripada presiden pelbagai negara termasuk Singapura.

Disamping mengeratkan hubungan dengan negara luar, Beliau juga menjaga kepentingan hak rakyat. Masyarakat Felda banyak diberikan peluang oleh beliau untuk terus maju. Beliau sebenarnya mahu mempertingkan ekonomi bumiputera supaya setanding dengan ekonomi kaum lain diseluruh Malaysia

Perjuangan Dato' Sri Najib Tun Razak adalah perjuangan untuk agama bangsa dan negara. Beliau merupakan tokoh pemimpin yang disegani rakyat. Sanggup berhadapan dengan rakyat. Menerima kritikan rakyat dengan penuh kesabaran. Sesungguhnya akan datang satu hari nanti keadilan dan cahaya keterangan yang sebenar. Beliau semenjak menjadi seorang Perdana Menteri mencontohi kepimpinan dahulu termasuk ayahanda beliau alhyarham Tun Abdul Razak.

Seorang yang berintegriti, tabah, menerima segala pendapat, Berpendidikan, mengamalkan meritokrasi, bersikap rendah diri, setia pada negara, dan mengekalkan budaya kecemerlangan. Inilah pemimpin negara yang perlu dicontohi

3 comments:

TokLimbong said...

pm yg bagus

Anonymous said...

PM puki mak lancau.....PM yang paling lahant dalam sejarah melayu islam....

Anonymous said...

anonymous yang tidak bernama...
anda memang tidak tahu prinsip untuk mentaati pemimpin.
Persoalannya adakah anda mentaati ibu bapa anda?