Thursday, July 16, 2009

Ayuh Melayu Teruskan Bersatu!Ayuh bangsa Melayu ku, teruskan bersatu dibawah satu bumbung yang kuat. Ini kerana, penyatuan akan membentuk satu kekuatan yang luar biasa. Apabila melayu itu bersatu, Melayu itu akan lebih disegani oleh kaum lain. Ini terbukti bahawa pada zaman Rasullah s.a.w dan Khalifah, Islam itu disegani oleh golongan yang menganut agama lain.

Pemerintah Islam, apabila mereka memerintah sebuah Negara. Jarang kita dengar penindasan kaum ataupun penghapusan etnik. Tetapi, harus diingati bahawa pemerintah Islam itu haruslah benar-benar kuat jati diri mereka. Bukannya pemerintah Islam yang mengikut tunjuk jari kaum lain demi kepentingan kaum itu sendiri. Pemerintah sebegini mendatangkan sikap tidak puas hati masyarkat lain termasuk mereka yang beragama Islam sendiri terhadap pemerintah.

Kalau kita tahu sejarah, sudah tentu kita sudah rasa cukup bersykur dan nikmat atas apa yang ada dinegara ini. Atas kebijaksanaan pemimpin Negara kita pada masa ini. Insyallah, kepimpinan Negara yang ada masa kita terbukti merupakan Melayu yang tulin. Tidak terikut dan takut dengan hasutan dan ugutan. Malah jika kita kaji cara pergerakan mereka, mereka akan mempertahankan hak yang ada tetapi, memberikan kepuasan dengan kaum lain. Ini adalah keadilan yang sebanrnya. Cukup adil di mata masyarakat.

Melayu harus terus bersatu dibawah satu suasana dan keadaan yang kuat. Ini adalah Tanah Melayu. Alif, Ba, Ta kita iaitu Agama, Bangsa dan Tanah Air. Tidak terikat dengan cara dan ugutan. Tidak membuat sesautu demi kepentingan atau atas hasutan orang-orang tertentu. Harus anda ketahui, jika Melayu itu kuat. Terdapat banyak musuh yang berusaha untuk menjatuhkan Melayu itu sendiri. Sepertimana kita lihat sekarang, bagaimana ada suara-suara kecil dari sesetengah pihak cuba untuk menjatuhkan melayu agar melayu itu tidak bersatu. Kerana mereka tahu, jika bermulanya Melayu itu bersatu, maka susahlah bagi mereka untuk mendapat kepentingan untuk meloboskan harta Negara secara senyap-senyap.

Bukan politik yang memisahkan Melayu, tetapi sikap Melayu itu yang terikut-ikut gerak langkah Politik yang telah diacukan oleh Yahudi. Rasullah S.A.W pernah bersabda bahawa perbezaan pendapat antara umatku adalah satu rahmat. Tetapi, umat Islam juga disarankan untuk bersatu. Bukannya kita berbeza pendapat tetapi kita berpecah. Menubuhkan sesebuah “puak” yang lain untuk menjatuhkan sesuatu bangsa.

Kita sebagai seseorang yang berbangsa Melayu haruslah bersikap sabar. Itukan sikap orang Melayu, penuh dengan sopan-santun, hormat-menghormati antara satu sama lain, dan berlaku adil sesama manusia.

Harus diingati bahawa, tiada siapa yang layak menjaga petadbiran Negara yang berdaulat ini kecuali bangsa Melayu sendiri. Ini adalah hak Melayu, bukan tujuan saya untuk menolah hak kaum lain. Tetapi, kaum lain haruslah menghormati sejarah yang tertulis. Hak kepulauan Nusantara adalah milik orang Melayu. Bukannya bangsa lain. Negara Malaysia ini adalah Negara yang cantik, dalam peta juga menunjukkan bahawa, Negara Malaysia itu cantik rupanya, berbentuk seperti seorang wanita yang cantik. Itu sebabnya, Negara ini menjadi sasaran mereka yang cemburu. Dan mereka tahu ini adalah milik Melayu yang mereka adalah seseorang yang Beragama Islam yang mulia.

Ayuhlah, Melayuku, jangan segan untuk bersatu. Menolak mereka yang berjuang demi kepentingan orang lain adalah sesuatu yang perlu demi menyelamatkan sebuah Negara yang berdaulat ini. Bersatulah dengan kepimpinan yang telah terbukti berani menentang Inggeris satu masa dahulu, demi menuntut kemerdekaan Tanah Airku sendiri. Sebuah kepimpinan yang kuat dan sangat disegani.

Ayuh, pintu ini sentiasa terbuka untuk orang Melayu teruskan penyatuan ini.

No comments: