Saturday, March 27, 2010

Lembab dan Bodoh!

Salam kepada pembaca anakledang0616.c0m,

Kami hendak memberitahu bahawa setiap orang ada peluang untuk berjaya. Dan kami yakin dan percaya anda juga berazam untuk menjadi seorang yang berjaya. Tetapi, bagaimana anda grab peluang untuk menjadi seorang yang berjaya.

->Adakah anda hanya duduk di rumah sambil menunggu kejayaan datang bergolek?

->Duduk depan komputer bersama facebook?

->Tunggu seminar dihadapan mata anda?

->Berjalan2x sambil berharap ada orang yang memberikan 1juta kepada anda?

Mana satu pilihan anda? Hahaha, inilah langkah "bijak" untuk grab peluang untuk menjadi kaya. Sugguh keji sungguh, boleh la anda tunggu sehingga anda tumbuh janggut satu meter, mungkin anda kaya. Satu tindakan yang agak bodoh!

Orang lain boleh biarkan diri dia kepanasan dan keletihan di hari minggu semata-mata mahukan kekayaan. Anda boleh duduk diam menunggu kekayaan? Adakah anda boleh menjadi kaya seperti mereka dengan duduk dirumah sambil tidur dan ber"facebook".

Hey, penulis anakledang0616 mereka itu sebenarnya smart thinking. Korang ckp macam nie, nnt dorang akan lebih kaya daripada kau. Mereka dah baca buku tips kekayaan yang banyak. Anytime die boleh kaya.

Hey orang yang komen, anakledang0616 sebenarnya tak da la, arif sangat dengan kekayaan ini. Sedangkan anakledang0616 juga pun belum kaya lagi. Setakat baca buku tapi tak buat apa kes! Dia ingatkan dengan membaca buku jer, tampa praktik die boleh kaya. Ataupun, kalau dia asik pergi seminar sahaja tanpa praktik die boleh kaya ke?

Hey penulis anakledang0616, aku punya suka la, aku bukannya nak kaya pun

Hey orang yang komen, anakledang0616 bukannya apa, cuma nak nasihatkan sahaja. Anakledang0616 pun takde la banyak ilmu pengetahuan. Tapi kekayaan itu penting, kalau nnt cik memerlukan duit yang banyak untuk menampung kos perubatan, dari mana cik nak dapatkan duit itu.

Hey penulis anakledang0616, sayakan duduk kampung cam mana nak kaya

Hey orang yang komen, orang kampung lagi banyak yang kaya,.. orang kampungkan ada tanah, ada hasil kraftangan. kamu tue jer yang tak pandai nak gunakan peluang. Doa la kepada Tuhan, supaya tuhan murahkan rezeki anda... ingat kekayaan bukan di bandar sahaja. kekayaan ada juga di kampung. Di internet ini pun ada kekayaan.

Hey penulis anakledang616, cepat la kaya aku nak tgk ko kaya

Hey orang yang bagi sokongan, insyallah saya akan berusaha untuk menjadi usahawan yang berjaya. dengan strategi dan pemikiran.

Teruna kasih yer, kepada semua orang yang membaca


No comments: